Festivalul Sahului Bucurestean, Editia a IV a, 7-8 martie 2020

Festivalul Sahului Bucurestean, Editia a IV a, 7-8 martie 2020


Project Description

Sfarsitul saptamanii trecute a fost marcat de cel mai mare concurs de sah organizat in ultimii ani – Festivalul Sahului Bucurestean, aflat la a patra editie, concurs la care au participat 300 de jucatori, competitie organizata la Liceul International de Informatica Colentina de catre Clubul Sportiv Oxygen Bucuresti – Academia de Sah.

Festivalul a cuprins 8 turnee distincte, in functie de gradul de pregatire al concurentilor si de varsta acestora. Turneele pentru jucatori consacrati au fost de sah clasic, 6 runde in timp ce turneele pentru amatori si sah in scoala au constat in 7 runde de sah rapid.

Astfel, turneul A destinat adultilor a fost adjudecat de Bulău Andrei Cristian – CS Universitar Ploiesti urmat de Calin Alexandru – CS Tinerii Maestri Bucuresti si Didiliuc Dariana Gabriela – CSM Craiova

Turneul B, pentru copiii legitimati sub 14 ani a fost castigat de Deresoiu David Leonard – AC de Sah Alfil Pitesti, insotit pe podium de Petrica Dan Andrei – CS Oxygen Bucuresti si Paraschiv Alexandra – Clubul Central de Sah, toti trei la egalitate de puncte, despartiti prin alte criterii de departajare.

Turneul C, destinat copiilor legitimati sub 10 ani a fost castigat de Leu Dragos Stefan – CS Sah Club Galati urmat de Nica Tudor Stefan – CS Universitar de Sah Bucuresti si Aldea Maria Antonia – CS Dinamo Bucuresti.

Turneul D pentru copiii sub 8 ani a fost dominat de Petroff Vlad – CS Oxygen Bucuresti insotit pe podium de Cretescu Emma – CS Universitar de Sah Bucuresti si Stanica Andrei – CSS Ilfov, toti la egalitate de puncte.

Turneul E a fost in premiera organizat in acest festival si a fost destinat copiilor peste 12 ani si adultilor amatori, turneu ce a fost castigat de Ivan Daniel.

Turneul F – sah in scoala pentru copii sub 11 ani a avut ca invingatori pe Dascalescu Adelin – CSM Focsani, Sirbu Ilinca – CS Oxygen Bucuresti si Labontu Eliza Maria – Clubul Central de Sah Bucuresti

Turneul G – sah in scoala pentru copii sub 9 ani a fost castigat de Grigore Tudor Alexandru – CSM Bucuresti urmat de Gagea Costin – CS Oxygen Bucuresti si Voicu Bogdan Nicolas – AS Vointa Snagov

iar Turneul H – sah in scoala pentru copii sub 7 ani si-a desemnat castigatorii prin Ganea Yanis – ACS Arnia ChessIT, Olteanu Mihai Sebastian – Clubul Central de Sah si Pana Alexandru Ioan – ACS Master Mind Bucuresti

Toti participantii s-au bucurat de o atmosfera superba pentru sah si au confirmat inca o data interesul mare acordat sahului, stiindu-se faptul ca sahul contribuie la o dezvoltare armonioasa si la formarea caracterului unui copil, lucru certificat si de studiul de impact realizat de Federatia Romana de Sah in acest an.
Multumim jucatorilor si insotitorilor pentru participare si va asteptam cu drag la competitiile Academiei de Sah.
De asemenea, multumim ICHB Colentina si Magazinului Certificat LEGO – www.brickdepot.ro pentru parteneriatul in organizarea acestui festival.
Pentru poze, multumiri Roxanei Leucovici!
Suntem o mare familie!

Poze aici